wltlh website voorpagina 1

In de (grote) stad is behoefte aan nieuwe sociale verbanden, samen leven in de buurt (het dorpse gevoel), vergroening en verduurzaming. Mensen keren op latere leeftijd terug naar de stad, vanwege de bereikbaarheid van het sociaal verband. Het met elkaar een vorm vinden die past in deze tijd kan middels het experiment.

Een proeftuin, broedplaats of learninglab maakt het mogelijk om prototypes uit te proberen. Wat werkt en hoe werkt het? Het wordt proefondervindelijk vastgesteld en er kan worden bijgestuurd en aangepast. Voor het livinglab in Leiden werd in 2011 een bedrijfsfilm gemaakt.

Wij starten ons eerste learninglab in Den Haag, met de verwachting binnen 10 jaar in vele Nederlandse steden en binnen 20 jaar in alle Eurocities.

De learninglabs maken we samen met de betafactory, het kennis- en innovatieplatform van het Expertisecentrum Technologie, Innovatie & Samenleving (TIS) van De Haagse Hogeschool en we zijn een proeftuin project in de Medical Delta en werken hierin ook samen de robotica en domotica studenten met TU Delft.