Toekomstbeeld

[google-translator]

Een woon- en werkgemeenschap …

volgens het We Love to Live Here  concept zal gevestigd zijn in een ruim (duurzaam gerestaureerd) pand. Mensen van alle leeftijden wonen samen en delen een aantal ruimtes, waarin wordt gegeten, ontspannen, gewerkt en gespeeld. Bewoners zijn betrokken bij elkaar en bij de technische ontwikkelingen. Zij zijn beschikbaar voor het testen van innovatieve diensten en producten en geven feedback op het gebruik aan producenten en onderzoekers.

multiple couchesEigen woon- en werkruimte met gedeelde voorzieningen
Woon- en werkruimte die beschikbaar is voor bewoners en innovatieve ondernemers (in brede zin) en waar ruimte is voor experimentele ontwikkelingen, die het aangenaam leven bevorderen. ICT wordt (uitsluitend) geplaatst waar dat wenselijk is; spelcomputers (serious gaming en e-health) staan in de gemeenschappelijke ruimte en een valdetectiecamera kan overal hangen, ook in de privé ruimte van een bewoner, die hier baat bij denkt te hebben.

Learninglabs waarin onderzoek verricht wordt om producten/diensten te valideren
Het technisch verder bouwen (aan apparaten, diensten, middelen) gebeurt in de werkruimte (studio of atelier). Zo’n werkruimte wordt door een ondernemer of onderzoeksinstelling gehuurd. Er zijn multifunctionele werkruimtes die gedeeld worden (maximaal benutten).

706159249a12be5eef970e879e72b176Een thuis, samen, met ruimte voor het individu
Diversiteit is een pre en de behoefte aan privacy is erkend. In de integrale woon- en werk gemeenschap is het delen en ruilen van diensten en gunsten onderling vanzelfsprekend. Denk hiermee aan voor elkaar koken, op de kinderen passen, boodschappen doen en het delen van vervoermiddelen en huishoudelijke apparaten.

Een omgeving, waar je fysiek en emotioneel veilig bent, door inclusie
Er is beschikking over gezamenlijke ruimte door bewoners en professionals voor dag/avond activiteit, ook voor bewoners uit de wijk. Deze ruimte is tevens bruikbaar voor conferenties, muziek- en theatervoorstellingen.

Gezamenlijke faciliteiten
Het restaurant voor en door (buurt) bewoners en professionals.
De healingroom voor fysiotherapie, yoga, taichi, massage en andere genezing.
Logeerruimtes voor vrienden/familie van bewoners, tevens Bed & Breakfast.

307916_196127893854627_552067728_n